Begravelse i Oddernes kirke i Kristiansand

Oddernes kirke fra 1100-tallet ligger på Odderneset i bydelen Lund i Kristiansand kommune, Agder fylke. Kirken er den eldste bygningen i Kristiansand by og hovedkirke i Oddernes prestegjeld. Her ligger også Oddernes kapell, Oddernes lille kapell, Oddernes krematorium, Oddernes menighetshus og Oddernes prestegård.

Oddernes kirkegård er relativt stor og inneholder mange gamle gravminner, blant annet liljesteinen fra 1100-tallet. Kirkegården har både navnet og anonym minnelund og også en egen urnelund, forbeholdt askeurner etter kremasjon. Oddernes kirkegård har egen gravplass for barn.

Som en av kun tolv middelalderkirker i Agder, og med mange fornminner i området rundt, er både Odderneset og Oddernes kirke kjente turistmål i Kristiansand by.

Praktisk informasjon: Stor parkeringsplass foran kirken, brukes både for seremoni i kirken og minnestund i menighetshuset. Mulighet for streaming av seremoni. Kirken er åpen kun ved aktivitet. Antall sitteplasser: 395. Orgel. Terskelfri inngang for rullestolbrukere, trinn opp til alteret.

Adresse:

Jegersbergveien 6, 4630 Kristiansand

Ta kontakt på vår døgnåpne telefon
38 17 74 50